Bilete de avion ieftine

companiilor aeriene low-cost

16 December
Comments Off

Traditii cipriote

Cipru este atat pentru turistii fideli, cat si pentru cei care vin pentru prima oara pe o insula plina de farmec, o destinatie care ofera sansa unei vacante de vis, insorita si mangaiata de briza, irezistibila, marcata de contraste surprinzatoare si fascinanta. Cipriotii sunt un popor care imbina influente si caracteristici romane, bizantine si elene.

Limassol

In multe zone din Cipru stilul de viata s-a schimbat prea putin de secole, pastrand o atmosfera aproape patriarhala, placerile simple imbinandu-se cu o viata modesta si calma. Si oriunde se ajunge peisajele sunt pline de flori, fructe si privelisti minunate ale Mediteranei.

Destinatii

Limassol sau Lemessos se gaseste in partea de sud a insulei si este principalul centru industrial si maritim al Ciprului, dar si al doilea oras ca marime. Are o populatie de circa 135.000 de locuitori, dar in timpul vacantelor aceasta cifra creste spectaculos datorita turistilor.

Multi dintre turisti prefera sa stea doar putin timp la Limassol, pentru a pleca apoi mai departe spre Akrotiri sau in muntii Troodos.

Nicosia se gaseste in centrul insulei, fiind un oras cu o istorie bogata, cu origini in Epoca Bronzului. A devenit capitala a insulei in secolul XI, iar in timp a devenit un oras magnific, cu un Palat Regal si peste 50 de biserici. Astazi Nicosia este un amestec al trecutului istoric cu atmosfera unui oras modern. Centrul orasului, aparat de zidurile venetiene de secol XVI, este plin de muzee, biserici si cladiri medievale care pastreaza atmosfera nostalgica a secolelor trecute. In afara acestui centru, noul oras Nicosia se dezvolta in permanenta in afara acestor ziduri ca un centru cultural si de afaceri contemporan. La doar cativa kilometri distanta se gasesc alte locuri interesante, de la biserici si manastiri la situri arheologice si orase incantatoare.

Larnaca

In afara de port, principalul aeroport international si un oras modern, cu 50.000 de locuitori, aici se face plaja, se poate vizita Biserica Ayia Phaneromeni, cu icoane superbe si Biserica Sf Lazar, unde se spune ca se gasesc moastele sfantului. In timpul iernii in zona Marelui Lac Sarat din apropiere vin mii de flamingo. Fie ca se alege vizitarea de agentii stradale Blue Air, orice partener sau website-ul oficial al transportatorului aerian, rezervarea de bilete de avion ieftine dureaza doar 5 minute. Cursele companiei aeriene Blue Air catre Larnaca se opereaza doar de pe Aeroport Bucuresti.

 
Comments are closed.
X